Professionele vlooienbestrijding.

Bij vlooienoverlast in uw woning of bedrijf is het belangrijk om zo snel mogelijk een bestrijder in te schakelen. Wij van NH Plaagdierbeheersing helpen u graag met het oplossen van uw vlooienprobleem. Wij zorgen ervoor dat de ruimtes die geteisterd worden door de vlooienplaag grondig en deskundig worden behandeld. Zo voorkomen we dat de plaag zich verder kan verspreiden. Echter, er zijn ook maatregelen die u moet treffen om ervoor te zorgen dat het vlooienprobleem niet terugkomt.  

Wat er van u wordt verwacht
Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk dat de ruimte grondig wordt gestofzuigd. Denk er ook aan om bijvoorbeeld het matras of de bank hierin mee te nemen. Nadat wij de behandeling hebben uitgevoerd is het belangrijk dat u voorlopig even niet gaat stofzuigen. Op deze manier kan het middel goed zijn werk doen zodat u binnen de kortste keren vrij bent van vlooien in uw woning.

Meestal zien we dat vlooienoverlast eigenlijk altijd gepaard gaat met de aanwezigheid van huisdieren. Dus tegelijk met de professionele vlooienbestrijding is het onwijs belangrijk dat u uw huisdier ook behandeld tegen vlooien. Vlooien hebben dierlijk bloed nodig om te overleven en daarom is de beste manier om een vlooienplaag te voorkomen, ervoor te zorgen dat uw huisdier vrij is – en vrij blijft – van vlooien. Er zijn diverse middelen op de markt, uw dierenarts of dierenspeciaalzaak kan u hierin adviseren. Daarnaast is het schoonhouden van de leefruimte van uw huisdier erg belangrijk. Denk hierbij aan regelmatig stofzuigen. Was verder wekelijks de slaapplaats (deken/handdoek/hondenkleed) van uw huisdier, het liefst boven 50°C, zodat de vlooien gedood worden.

Wanneer u op vakantie gaat, zorg er dan voor dat de woning voor het vertrek goed is gestofzuigd en vernietig de inhoud van de stofzuigerzak. Vlooienlarven zijn geduldig en wachten rustig tot hun prooi (uw huisdier) weer thuis is voordat ze uit hun cocon komen. Klop daarom de slaapplaatsen van uw huisdieren grondig uit of was op minimaal 50°C.

Vermoedt u vlooienoverlast? Haal eens een wit A4-tje langs de vloer, de aanwezige vlooien worden direct zichtbaar. Vlooienbeten zelf zijn niet pijnlijk maar de jeuk, die als gevolg van de reactie van het lichaam zal optreden, kan zeer hinderlijk zijn. Een volwassen vlo voedt zich met bloed van huisdieren. Soms springt de vlo ‘per ongeluk’ op de mens, maar de vlo geeft de voorkeur aan huisdieren. Er zijn meer signalen die kunnen duiden op de aanwezigheid van vlooien. Denk hierbij aan jeuk bij uw huisdier of aan huidirritaties op uw voeten en onderbenen. Maar bijvoorbeeld ook wanneer u kleine zwarte korreltjes vindt in de vacht van uw huisdier of bijvoorbeeld op het hondenkleed, de kattenmand of op de vloerbedekking. Dit zijn de uitwerpselen van vlooien.